Reflectie E-touroperating

Nog een paar dagen en dan zit jaar 3 van de opleiding er alweer op. Na een stage het eerste half jaar volgde ik het tweede half jaar de minor e-touroperating waarvoor ik onder andere deze blog moest schrijven.

De minor bestond uit twee verschillende perioden maar het voelde meer als 1 periode van een half jaar. Ik kreeg in het begin van de minor te horen dat ik het komende half jaar een opdracht zou gaan doen voor de organisatie Sound of Data. Ik had nog nooit van dit bedrijf gehoord en wist dus niet precies wat ik kon verwachten. Van tevoren had ik wel de opdracht en bedrijfsbeschrijving gelezen waardoor ik het idee kreeg dat het een leuk bedrijf zou zijn om voor te werken. Dit bleek helemaal juist. De opdrachtgever genaamd Koen Bavinck was een zeer gedreven man die liet blijken dat Sound of Data zeker iets met ons werk zou gaan doen. Hierdoor raakten we gemotiveerd en konden we aan de slag. We zijn nog langs geweest op het hoofdkantoor van Sound of Data waar we zeer vriendelijk werden ontvangen en een leerzame dag hebben doorgebracht.

Het hoogtepunt van de eerste periode was natuurlijk de trip naar Berlijn. We moesten deze stad verplicht bezoeken om hier de ITB te bezoeken (zie artikel: ITB Berlin). Naast de beurs heb ik me in de stad erg goed vermaakt en mijn klasgenoten beter leren kennen. De colleges die we kregen in periode 1 vond ik iets minder interessant. Veel colleges waren herhaling van stof die we al hadden gehad in eerdere jaren alleen dan meer gericht op het touroperating.

In periode 2 gingen we eigenlijk op dezelfde voet verder. De opdracht van Sound of Data was een vervolgopdracht op die van periode 1 en dus was er niet heel veel nieuws aan. Voor deze opdracht moesten we in deze periode verschillende interviews afnemen bij grote touroperators. Dit vond ik wel erg interessant om te doen, we zaten daar toch aan tafel met ervaren mensen binnen de reiswereld.

De lessen in deze periode vond ik al een stuk interessanter dan in periode 1. Het aspect luchtvaart kwam aan bod en dat was slechts 1 van de nieuwe dingen die we deze periode zouden leren. Tijdens de lessen van Marco Bijsterbosch werden we verplicht om per projectgroep zelf een college te verzorgen. Hierdoor leerde je de stof erg goed kennen en het is dus een handige manier om te leren. Het vakbezoek deze periode was een bezoek aan de E-commerce dagen. Deze dagen waren niet zo geslaagd en daar kan beter een andere oplossing voor gevonden worden. Aan het einde van de periode heb ik nog een zelf georganiseerde excursie uitgevoerd. Deze viel bij iedereen in de smaak en was dus erg geslaagd.  Helaas heb ik de casustoets van periode 2 niet gehaald en moet ik deze aanstaande donderdag nog over doen. Ik heb er wel het volste vertrouwen in dat ik hem deze keer wel voldoende afsluit.

Over het algemeen denk ik dat het een goede minor is maar dat er nog veel meer uitgehaald kan worden. De trip naar Berlijn was echt super maar de E-commerce dagen vielen erg tegen. Ook de lessen kunnen in periode 1 iets meer vernieuwend en uitdagender. Het uitvoeren van een opdracht voor een externe opdrachtgever vind ik wel een heel goed aspect van deze minor. Hierdoor heb ik echt geleerd om te gaan met mensen uit de vakwereld.

Ik heb een leuke tijd gehad dit jaar en kijk uit naar het begin van mijn volgende minor: Business travel & Incentives.

Tot volgend jaar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: