Verwoest sociale media het toerisme?

Gepubliceerd op www.tnooz.nl op 28 juni 2012
Geschreven door Troy Thompson.

Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat je op vakantie bent en dat je door een lokale bewoner ergens mee naar toegenomen wordt wat helemaal niet toeristisch is maar daardoor juist fantastisch is om mee te maken. De schrijver van dit artikel heeft dit ook meegemaakt.

Hij zat net buiten Milaan een avond door te brengen in zijn vakantiehuisje toen de eigenaar, een echte italiaan, naar hem toe kwam en hem en zijn gezelschap meenam naar een lokaal pizza restaurant. In dit restaurant zaten alleen maar locals die daar lek vrijdagavond kwamen als traditie. Hier heeft hij de meest lekkere pizza gegeten en werd hij vermaakt door karaoke zingende Italianen. Dit is een prachtige authentieke gebeurtenis die elke reiziger wel mee wilt maken maar wat als hij dit had gepost op zijn Facebook?

Door 1 foto van de pizza met de naam van het restaurant erbij wordt het bekend bij al je Facebook vrienden. Voor je het weet wordt het restaurant door iemand vermeld op TripAdvisor en krijgt het 40.000 fans. Als al deze fans dit restaurant willen gaan bezoeken veranderd het van lokale traditie in een toeristisch hoogtepunt.

Ik denk dat dit heel voorbarig gedacht is. Wanneer het restaurant zelf kleinschalig en traditioneel blijft zal het nooit een toerisme stroom krijgen die het traditionele verpest. Wanneer het restaurant zelf echter gaat inspelen op de bekendheid door toeristen te lokken zal dit wel gebeuren. Zulke plekken hebben de toekomst dus zelf in handen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: