“Dus jij denkt dat je het laagste vluchttarief hebt gevonden?” Probeer het opnieuw!”

Gepubliceerd op www.tnooz.com op 24 mei 2012.
Geschreven door Timothy O’neill-Dunne.

Steeds vaker zeggen airlines dat zij het laagste tarief garanderen als je bij hun een ticket boekt. Is dat wel zo?
Een voorbeeld hiervan is Delta Airlines. Zij garanderen dat wanneer je via Delta.com boekt, jij het laagste tarief dat mogelijk is krijgt. De techniek die gebruikt wordt op de website is echter niet goed genoeg om het laagste tarief te garanderen. Op Delta.com vroeg ik de tarieven op voor een vlucht van Milaan naar Seattle en dit zelfde deed ik op Orbitz.com. De laatstgenoemde website gaf lagere tarieven en kortere vliegtijd aan dan Delta.com. Bovendien kreeg ik op Delta.com maar 17 resultaten en op Orbitz.com wel 206!

Het verschil in resultaten is te verklaren door de techniek achter de websites. Wanneer Delta.com bijvoorbeeld twee reizen ziet waarbij het verschil in prijs 1$ is en de ene direct vliegt en de andere een tussenstop maakt, kiest delta voor de vlucht met tussenstop die 1$ goedkoper is en laat ook alleen maar die zien. De website Orbitz.com werkt met een anders systeem waardoor allebei deze vluchten zichtbaar zijn en de klant dus kan kiezen.

De airlines doen niet hun best om altijd het laagste tarief te belasten aan hun klanten. Ze kiezen er zelfs voor om hun betere klanten expres een hoger tarief te geven. Doen reis organisaties wel altijd hun best om klanten een zo laag mogelijk tarief te geven? Het antwoord daarop is ook nee. Reis organisaties geven vaak niet het laagste tarief door aan zakelijke reizigers omdat deze vaak veranderen van tijdschema. Met de iets duurdere tarieven op gunstigere tijden willen ze voorkomen dat dit nog veranderd.

Dus denk je nog steeds dat jij als reiziger zo makkelijk de laagste tarieven krijgt van een reis organisatie? Nee, dat is niet zo. Om echt de laagste tarieven te krijgen zul je zelf op onderzoek moeten gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: