Stappenplan voor de goedkoopste vliegtickets!

Gepubliceerd op www.nubijlage.nl op 15 mei 2012.

Altijd zijn er mensen binnen je vriendenkring die erg vaak op vakantie gaan. Dan weer een weekend naar Lissabon, dan weer een weekje aan de Spaanse Costa en in de zomer gewoon drie weken naar Azië. Waarschijnlijk kunnen zij dit betalen doordat ze goed op zoek gaan naar de goedkoopste vliegtickets.

Stap 1: Gebruik vergelijkingssites
Tegenwoordig zijn er talloze websites om prijzen voor vliegtickets te vergelijken. Kijk hier altijd op voordat je gaat reizen. Op deze websites zie je namelijk niet alleen de grote maatschappijen maar ook de prijsvechters waarmee je wel eens goedkoper uit kan zijn.

Stap 2: Meld je aan voor nieuwsbrieven
De concurrentie onder luchtvaartmaatschappijen is de laatste jaren flink toegenomen. Hierdoor komen veel maatschappijen met verschillende kortingsacties. Om op de hoogte te blijven van deze acties kun je, je het beste aanmelden voor de nieuwsbrieven van verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Stap 3: Zoek de goedkoopste vliegdag uit
Als je als reiziger niet vast zit aan een bepaalde vliegdatum kies dan de goedkoopste uit. Wanneer je een vliegticket boekt zul je zien dat het per dag erg veel kan verschillen in de prijs.

Stap 4: Boek je ticket op dinsdag of woensdag
Uit onderzoek is gebleken dat dinsdag en woensdag de voordeligste dagen zijn om een vliegticket te boeken. Op deze dagen geven airlines vaak hun nieuwe prijzen en aanbiedingen vrij waardoor ze het voordeligst zijn voor de klant.

Stap 5: Boek meer dan alleen een ticket
Steeds vaker bieden ticket aanbieders naast tickets ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een hotel of een huurauto bij te boeken. Wanneer je dit in combinatie boekt is de prijs vaak voordeliger dan wanneer je een los vliegticket koopt.

Stap 6: Wees niet luchthaven gebonden
Reizigers kiezen vaak voor de luchthaven die het meest centraal is gelegen, zowel bij vertrek als bij aankomst. Luchthavens die net buiten de stad liggen zijn vaak veel voordeliger om op te vliegen dan deze dure centrale luchthavens. Bij een luchthaven buiten het centrum moet je dan wel weer een transfer naar de stad betalen maar deze is vaak goedkoper dan de extra kosten op een centrale luchthaven.

Stap 7: Boek heel vroeg, of juist heel laat
De eerste stoelen van een vlucht worden vaak goedkoop verkocht waarna de prijs stijgt. Wanneer je vroeg boekt heb je dus een lagere prijs. Als je heel laat boekt is er juist weer sprake van veel last-minute aanbiedingen. Een airline wil dan graag nog haar vliegtuig vullen en wil liever iets aan de stoelen verdienen dan niets. Hierdoor zijn de stoelen vaak zeer goedkoop te verkrijgen vlak voor de vertrek datum.

Dit stappenplan vind ik op zich een redelijk goed stappenplan alleen stap 6 ben ik het niet helemaal mee eens. Wanneer je naar het tweede vliegveld van Barcelona vliegt, ligt dit vliegveld meer dan 100 kilometer buiten de stad en zijn de transfer kosten waarschijnlijk hoger dan de extra kosten van een ticket naar het centrale vliegveld.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: