Gastcollege: Elise Allart, TUI

Tijdens het college van Gijs de Graaff werden we deze week verblijd met een gastcollege van de manager Sustainable Tourism van TUI Nederland, Elise Allart. Durrzaamheid is een steeds groter wordend issue in de wereld en zo ook binnen het toerisme. Steeds meer toeristische organisaties hebben intern minimaal een werknemer die verantwoordelijk is voor de duurzaamheid van het bedrijf. TUI is waarschijnlijk de toeristische organisatie die hierin het verst is volgens Elise.

Duurzaam toerisme houdt in dat men op reis gaat met respect voor de natuur en de mensen. Dit is belangrijk voor de toekomst van de bestemming en bepalend voor het imago van de organisatie. Het bedrijf moet ook voldoen aan de  regels en verplichtingen van bijvoorbeeld de regering en er is druk vanuit de investeerders, de klanten en de maatschappij. Onderzoek onder consumenten heeft ook uitgewezen dat het geen onbelangrijke factor is bij het bepalen van een bestemming. Zo zou twee derde van de respondenten hun gedrag op vakantie veranderen als het zou toedragen aan een betere duurzaamheid.

TUI heeft als focus om nummer 1 te zijn binnen het toerisme op het gebied van duurzaamheid. Hiervoor zijn verschillende dingen binnen de organisatie toegepast:
– Sustainable strategy; 
– Sustainable tourism organization;
– Sustainable tourism policy and programs;
– Evaluation;
– Transparency. 

De transparantie is een belangrijk onderdeel van het duurzaam toerisme beleid binnen TUI. De evaluaties die elk jaar worden gedaan binnen de organisatie worden in een rapport uitvoerig beschreven. Dit rapport verschijnt jaarlijks en is gratis online te lezen. Lees hem hier.

De uitgebreide duurzaamheid strategie van TUI is terug te lezen op hun website.

Om kracht bij te zetten aan hun focus om de nummer 1 in duurzaamheid te zijn heeft TUI een nieuw kantoor in Enschede wat het meest duurzame pand is van Nederland op dit moment.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: