De E-commerce dagen

Op woensdag 25 april ben ik met een aantal klasgenoten naar de jaarbeurs in Utrecht afgereisd om daar de E-commerce dagen te bezoeken. Ik wist van tevoren niet zo goed wat ik ervan moest verwachten maar ik ging ervan uit dat het interessant zou zijn.

Eenmaal aangekomen viel het eigenlijk een beetje tegen. Bij binnenkomst werd je nog wel getrakteerd op allerlei goodies maar de dagen zelf waren niet zo zeer gericht op studenten maar meer op de zakelijke bezoeker. Dit is op zich niet zo erg maar als het even te druk was bij een seminar, en dat was zo bij elke interessante, dan kwamen studenten niet meer binnen en kregen de zakelijke bezoekers voorrang. Hierdoor heb ik het doel van vier verschillende seminars niet gehaald. De drie die ik wel heb bezocht zal ik hieronder beschrijven.

Multisafepay

Multisafepay is een online betaalsysteem waar online webwinkels gebruik van kunnen maken. Wanneer een klant MultiSafepay gebruikt heeft deze een account waarmee op verschillende manieren betaald kan worden. iDeal, credit card of pay pal, het kan allemaal met een account. De klant hoeft hierbij niet telkens opnieuw zijn of haar gegevens in te vullen. Deze gegevens vul je eenmalig in bij het aanmaken van het account en verschijnen dan vanzelf bij de betaling in beeld. Andere voordelen van MultiSafepay zijn:

– Betalen in slechts 3 klikken;
– Geschikt voor mobiele apparaten;
– 1 account voor meerdere webwinkels;
– Snel en gemakkelijk.

Hybris Software – Multi Channel

Hybris is een organisatie die gespecialiseerd is op het gebied van E-commerce. Ze bestaan sinds 1997 en hebben hoofdkantoren in Montreal, Tokyo en München. Dit bedrijf zorgt ervoor dat websites, catalogi en mobiele services van een organisatie allemaal dezelfde inhoud hebben. Ze zorgen voor een goede multi-channel koppeling. Hybris vindt de behoeften van de klant erg belangrijk waardoor het personaliseren centraal staat.

Verder ging de presentatie vooral over de inhoud van het systeem en was het dus niet interessant en relevant voor mij als student.

Yall Solutions – CRM integratie, koppelen doe je zo!

“Yall Solutions koppelt CRM systemen om de efficiëntie en de effectiviteit van organisaties te verhogen.” Deze zin staat geschreven op hun website en dat is dus wat dit bedrijf doet. Aan deze presentatie had ik als student nog minder dan de presentatie hierboven. Het kwam erop neer dat veel bedrijven tegenwoordig hun data niet op orde hebben. De systemen van veel organisaties zijn erg rommelig en het duurt erg lang voordat er soms bepaalde benodigde data gevonden wordt. Yall solutions zorgt voor een systeem waarmee alle data overzichtelijk wordt en daardoor kan het bedrijf beter functioneren.

Deze dagen zijn geen aanrader voor een HTRO student, wanneer je uit het bedrijfsleven komt zou ik hier zeker een kijkje nemen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: